Петар Андоновски

Петар Андоновски
Петар Андоновски (1987, Куманово) е автор на: „Ментален простор“ (поезија, 2008), „Очи со боја на чевли“ (роман, 2013, второ и трето издание, 2016), „Телото во кое треба да се живее“ (роман, 2015, второ и трето издание, 2016), „Страв од варвари“ (роман, 2018).

Неговиот прв роман „Очи со боја на чевли“ бил во финалето за наградата Роман на годината, а за неговиот втор роман „Телото во кое треба да се живее“ ја добива наградата Роман на годината на Утрински весник.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *