Владимир Лукаш

Владимир Лукаш (1978, Скопје), музичар и визуелен уметник. Има учествувано на бројни групни изложби и перформанси во Македонија и надвор. Активно учествува и со самостојни проекти и анимации. Живее и работи во Скопје. Во 2017 во ко-авторство со Драгана Евтимова го издава романот „Се гледаме наскоро. Е.“.

Тука можете да прочитате негови до сега необјавени кратки раскази.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *