Метаморфузија

„Метаморфузија“ е збирка кратки раскази од Драган Георгиевски, во издание на Темплум, 2013 година.

Со оваа книга, Георгиевски ја добил наградата „Новите“ (2013) која традиционално ја доделува Темплум за најдобар дебитантски прозен ракопис на македонски јазик.

Тука можете да прочитате извадок од оваа збирка.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *