Промоција на Друга приказна во Битола

Изминатава сабота, во 17.00 часот, во Задруга Артикултура во Битола, Никола Гелевски ја промовираше едицијата Друга приказна, како и истоимениот фестивал кој се одржува во Скопје како единствен од таков тип – интернационален, со натпреварувачки дух, ги промовира кратките книжевни форми.
Промоцијата на Друга приказна беше дел од Саемот на книга во Битола кој го организираше Задруга Артикултура во соработка со скопските издавачи: Бегемот, Темплум, Готен, Или Или и Антолог. Книгите од овие издавачи ќе останат во Задруга Артикултура така што на читателите кои не успеале да го посетат Саемот, истите ќе им бидат достапни по неговото завршување.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *