Александар Русјаков

Александар Русјаков е роден 1977 година во Велес. Досега ги објавил: збирката раскази „Ме сакаш ли под дождот“ (Или-Или, 2010), романите „Тринаесеттиот месец“ (Или-Или, 2012) и „Атена со пенис“ (Или-Или, 2014) и збирката раскази „Албино трип“, во 2021 (Арс Либрис).

Со романот „Хотел меѓу две војни“ ја добива книжевната награда Пегаз за најдобар необјавен роман за 2021.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *