Максим Ристески

Максим Ристески (Скопје, 1973) со пишување се занимава повеќе од 30 години, како новинар, копирајтер, текстописец, сценарист. Бил музичар, а продолжува да се занимава и со ликовна уметност. „Пештера“ му е прв роман (ИЛИ-ИЛИ, 2022), а вториот, „Ништо“, би требало да излезе во текот на 2024 година.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *