Силвија Митевска

Силвија Митевска

Силвија Митевска е магистер на политички науки и човекови права при Институтот за социолошки и политичко-правни студии. Моментално е претседателка на невладина организација ТАКТ, Скопје и претставник на хуманитарната организација Лекари без Граници во Македонија. Дебитантската збирка раскази Додека Данте спие ја издаде во 2015 година. Шепотот на Данте е нејзина втора збирка раскази.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *