Стефан Алијевиќ

Стефан Алијевиќ (1991, Гевгелија), дипломирал на Филолошкиот факултет „Блаже Конески“ во Скопје, на катедрите за Општа и компаративна книжевност и Англиски јазик и книжевност. Во 2020 бил финалист на конкурсот „Новите“ за најдобар прозен дебитантски ракопис. „Вечерен автобус“ е негова прва збирка раскази.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *