Промоција на италијанското издание на романот „Страв од варвари“ од Петар Андоновски

На 03.12.2022 година, во книжарницата Пиола Пикола во Брисел, се одржа промоција на италијанското издание на романот „Страв од варвари“ од Петар Андоновски. За овој роман, тој ја има добиено наградата за литература на Европската унија за 2020 година. 

Покрај „Страв од варвари“, Андоновски е автор и на романите „Очи со боја на чевли“, „Телото во кое треба да се живее“ (награда Роман на годината) и „Лето во кое те нема“.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *