Алекс Букарски

Алекс Букарски е роден Битола, во 1984. Дипломирал на Општа и компаративна книжевност на Филолошкиот факултет во Скопје. Ја објавил збирката раскази „Луѓе на кои не им се отвора падобранот“, во издавачката куќа Темплум, во 2006 година.

Добитник е на наградата „Новите“, во 2006.

Бил активен како блогер, а и пишувал колумни и статии за “Време“, „Дневник“, „Окно“ и „Репер“.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *