Андреа Јанковски

Роден е на 24.05.1982 година во Скопје.
Дипломиран професор по книжевност.
Во 2010 година, во издание на издавачката куќа „Бегемот“ ја издава збирката раскази насловена „Раскази кои немаат намера да бидат тоа“.
Живее и работи во Скопје.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *