Драган Георгиевски

Драган Георгиевски е роден во 1986 година.

Студирал на Фиозофскиот факултет, на Универзитетот „св. Кирил и Методиј“, во Скопје.

Пишува куси раскази, а во 2013 година ја објавил својата збирка раскази „Метаморфузија“, во издавачката куќа Темплум.

Истата година, за оваа збирка, тој ја добил наградата „Новите“ која традиционално вја доделува Темплум за најдобар дебитантски прозен ракопис на македонски јазик.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *