Јагода Михајловска-Георгиева

Јагода Михајловска-Георгиева е родена во Скопје, во 1953 година. Завршила Филолошки факултет во Скопје. Работела како новинар во неделникот „Пулс“, а била и уредник во телевизија Телма. Член е на Друштвото на писателите на Македонија од 1990 година.

Творештво:

  • Мојата кожа (раскази, 1988),
  • Огледала (есеи, 1994),
  • Игбал, мојата тајна (роман за деца и млади, 2000),
  • Каменот од твојот ден (роман, 20015, Рациново признание)
  • Индиго Бомбај (роман, 2008, Роман на годината),
  • Дрско црвен кармин (раскази, 2012)
  • Момчето молња (роман, 2015)
  • Манастир Фуентерабија (роман, 2017, Стале Попов)

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *