За романот „Последните денови на Ханс’

За романот Последните денови на Ханс, слободно може да се каже дека е на нивото на најдобрите традиции на европскиот роман. Помеѓу тензијата на психолошки роман и субверзивноста на метаисториографска фикција, овој роман може да се сврсти во редот на делата на Шницлер, Џојс, Вулф, а читајќи ја неговата провокативна нарација, слободно може да се рече дека

Михајло Свидерски е контроверзен автор!

Владимир Костов

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *