Ѓургица Костадиновска

Ѓургица Костадиновска е родена на 12 декември 1989 година во Скопје. Завршила Филолошки факултет на Катедрата по македонска книжевност и јужнословенски книжевности со македонски јазик.

Автор е на книгите:

„Сказните на романтичните патници“, лирски раскази, електронско издание на Creative Commons, 2010 година
„Тајните на пештерата“, роман за деца, ДАТА Песнопој – Битола, 2012 година
„Злосторство и вазна“, драмско дело Култ – Транзен 2016 година

Тука можете да ги прочитате следните раскази од Ѓургица Костадиновска:

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *