Белата е најстрашната боја

„Белата е најстрашната боја“ е збирка раскази од Ирена Јурчева, објавена во 2020, во издание на Темплум.

Добитник е на наградата за најдобар дебитантски прозен ракопис „Новите“ што ѝ ја додели Темплум во декември, 2019 година.

Тука можете да прочитате извадок од оваа збирка.

Рецензии / критики:

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *