Бежанци

„Бежанци“ е збирка од Петре М. Андреевски која ги содржи неговиот последен, недовршен роман и неколку раскази за скопската боемија. Објавена е во 2007 год, Табернакул.

Тука можете да прочитате извадок од оваа книга.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *