Ѕиркачот

„Ѕиркачот“ е краток роман од Александар Прокопиев, во издание на Магор, 2007 година. Овој роман беше номиниран за книжевната награда „Балканика“, во 2007. Преведен е на српски, италијански и други јазици.

Тука можете да прочитате извадок од овој роман.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *