Историја на луѓето кои умреа од страв

Романот „Историја на луѓето кои умреа од страв“ од Ермис Лафазановски е објавен во 2012 година, во издание на Магор.

Ова е роман-финалист за наградата Роман на годината за 2012.

Преведен е на српски јазик.

Тука можете да прочитате извадок од овој роман.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *