Недела дена во животот и смртта на Гроздан

„Недела дена во животот и смртта на Гроздан“ е прв роман на Ѕвездан Георгиевски, објавен во 2016, во издавачката куќа Темплум. Добитник е на наградата „Новите“ за 2016.

Тука можете да прочитате извадок од овој роман.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *