Нишан

„Нишан“ е роман од Блаже Миневски, објавен во Макавеј, 2007.

Добитник е на наградите „Роман на годината“ на „Утрински весник“, „Стале Попов“ на ДПМ и „13 ноември“ на Град Скопје.

Преведен е на повеќе јазици меѓу кои: ерменски, српски, кинески, италијански, бугарски, словенечки.

Критики / рецензии:

Тука можете да прочитате извадок од овој роман.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *