Папокот на светот

Романот „Папокот на светот“ од Венко Андоновски е објавен во 2000 година, во издавачката куќа Три, а до денес има доживенао 15 изданија.

Добитник е на наградата „Роман на годината“ за 2000 година и на „Стале Попов“, за истата година.

Преведен е на повеќе јазици, меѓу кои: англиски, руски, хрватски, српски, бугарски, грчки итн.

Тука можете да прочитате извадок од овој роман.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *