Пиреј

„Пиреј“ е роман од Петре М. Андреевски. Првпат објавен во издавачката куќа Мисла во 1980 година.

Добитник на наградата „Стале Попов“ од Друштвото на писатели на Македонија во 1980 година.

Други изданија: Табернакул, Три итн.

Тука можете да прочитате извадок од овој роман.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *