Последниот сплавар на Вардар

„Последниот сплавар на Вардар“ е роман од Владимир Плавевски, објавен во 2010 год., во издавачката куќа „Македонска реч“.

Неговото второ издание „Сплаварот“ е преведено на бугарски и на полски.

Тука можете да прочитате извадок од овој роман.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *