Митко Маџунков за Ненасловена месечева соната

Митко Маџунков

„Можеби уште поголемо изненадување е романот на Стојановски, затоа што е дело на млад автор со зрел ракопис. Одамна немам прочитано дело со таков ритам. Експликацијата е совршена“, академик Митко Маџунков, претседател на жири-комисијата за Роман на годината 2013, за Ненасловена месечева соната во образложението за наградата.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *