Дијана Петрова

Дијана Петрова  е родена 08.04.1992 во Делчево. Дипломирала на катедрата за македонска книжевност и јужнословенски книжевности при универзитетот „Св. Кирил и Методиј“, во Скопје. Во 2019 година во издание на здружението за книжевен развој „Нов Вавилон“ излегува нејзината дебитантска книга „Бдеењето над себе“. Во 2020 година ја објавува збирката раскази „Не правете им сенка на гробовите“, во издание на Антолог. Во 2023, го објавува романот „Излегувањето од сенка (Тајното женско училиште)“ во Антолог.

Живее и работи во Скопје.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *