Лица од парадоксалниот албум

„Лица од парадоксалниот албум“ е збирка раскази од Томе Арсовски, објавена постхумно, во издание на Магор, 2012 година.

Извадоци:

Расказот „Грдиот Нарцис“ од оваа збирка, е добитник на првата награда на конкурсот за краток расказ на весникот Нова Македонија во 1960 година (воедно, таа година е за првпат распишан конкурсот за оваа значајна награда).

Рецензии / критики:

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *